Peter Ericson

peter_ericssonDet som framför allt driver mig är nyfikenhet och utveckling – viljan att utveckla och att utvecklas. Därför trivs jag som bäst då jag arbetar med att utveckla företags verksamheter och att bidra till andras utveckling.

Under de senaste snart tjugo åren har jag innehaft vd- och koncernchefsposter inom IT-branschen men även inom media och sakförsäkringar. Jag har drivit och lett många projekt inom affärs- och teknikutveckling och jag har också ett brinnande engagemang i Luleås näringsliv. Det sistnämnda får jag utlopp för genom diverse styrelseuppdrag.

Under mina år som ledare har jag fokuserat på ett värdebaserat ledarskap som bygger på en positiv tro på medarbetarna och deras förmåga. Jag värderar målstyrning och att utveckla lagandan inom företag och dess enheter.

Ledaruppdrag i urval

Dina Försäkringar Nord, vd
Norrbottens Media, vd och koncernchef
Exait, vd och koncernchef

Styrelseuppdrag i urval

MRM Miljökonsult, styrelseordförande
Hemmagastronomi, styrelseordförande
The Node Pole, styrelseledamot
Luleå Näringsliv Holding, styrelseordförande
Luleå Näringsliv, styrelseledamot
Lunova, styrelseledamot